foto mezelf

 

Bernd ( 12-4-1957) woont en werkt in Hoogeveen waar hij leraar is aan de school voor speciaal basisonderwijs ‘de Carrousel’. Hij heeft zijn hele leven graag getekend en is vanaf 1984 begonnen met zijn eerste schilderlessen bij kunstenaar Rob Hessels, die destijds in Zuidwolde woonde.

Na een aantal jaren werd hij lid van schildersgenootschap “de Streek” waar Bernd sinds 2009 voorzitter van is. De leden van ‘de Streek ‘ komen elke dinsdagavond bij elkaar in het atelier in het gebouw van de Compaen aan de Vos van Steenwijklaan. Daar schildert ieder in zijn of haar eigen stijl, kleurgebruik en zijn de onderwerpen en composities heel verschillend. ‘Elk schilderij wordt stevig besproken en maakt dat je je blijft ontwikkelen’, aldus Bernd. “Je leert veel van elkaar”.

Daarnaast is hij lid van de Sociëteit Drentse Kunstenaars. Zij komen eens per maand bij elkaar, delen kennis en ervaringen uit en organiseren gezamenlijke exposities binnen en buiten de provincie.  ( zie www.drentsekunstenaars.nl )

Buiten dat bezoekt hij regelmatig musea, galerieën of een kunstroute om inspiratie op te doen. Thema’s als ‘de wadden’, portretten en ‘landschappen met bomen’ komen regelmatig terug. Bernd zegt zelf over zijn werk: “Het spannende van schilderen is het spelen met verf ,kleur en toets, waarbij de compositie en het onderwerp voor structuur en houvast zorgen”.

Iemand zei eens: “Kijken of je iets mooi vindt of niet, daar draait het om” . En zo is het.